کتاب بچه های کوهستان ، خاطرات سید رضا موسوی
نام کتاب: بچه های کوهستان ( خاطرات سید رضا موسوی )
به کوشش: احمد دهقان
نوبت و تاریخ چاپ: اول ، ۱۳۹۵
ناشر : انتشارات سوره مهر
تعداد صفحات: ۱۳۶ صفحه.
اندازهی صفحات: رقعی
عکس: ندارد
شابک: ISBN: 978-600-03-0200-9
* تاریخ ورود به کتابخانهی شخصی: ۱۴۰۰/۰۶/۲۱ یکشنبه ، خرید از سایت پاتوق کتاب فردا ۸۵۵۰ تومان
* تاریخ مطالعه: مطالعهی اول از جمعه ۱۴۰۰/۰۷/۱۶ ساعت ۱۰:۲۸ تا شنبه ۱۴۰۰/۰۷/۱۷ ساعت ۱۸:۲۹
* معرفی و بررسی:
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِیمِ
این کتاب، شامل خاطرات یک سرباز ارتش است که در آخرین روز خدمت سربازیاش و قبل از آغاز جنگ تحمیلی، به دست نیروهای ضد انقلاب ، اسیر و تحویل نیروهای عراقی میشود.
او پس از چندین ماه اسارت در عراق، موفق به فرار از زندان میشود و اولین اسیر ایرانی است که از زندان های عراق فرار میکند. این کتاب با نام دیگری هم به چاپ رسیده که کاملتر است و آنطور که متوجه شدم شامل عکس نیز میباشد اما قیمت بالاتری دارد به اسم « نام: سید رضا» به کوشش رضا جمشیدی. سه اسیر ایرانی در این فرار ، موفق به بازگشت به ایران شدند.
کتاب دیگری هم با نام «فرار از موصل» وجود دارد که آن هم شامل خاطرات یک اسیر ایرانی است که موفق به فرار از اردوگاهی در موصل میشوند. در این فرار ، دو اسیر ایرانی موفق به فرار شدند که این کتاب خاطرات یکی از این دو نفر است و من فکر کردم که کتاب« بچههای کوهستان» ، خاطرات نفر دوم است که الان متوجه شدم که اینگونه نیست.
اسرای ایرانی در عراق ، سرگذشتهای متفاوتی داشتند که ای کاش خاطرات هر دسته و گروهی بدون حذف و لاپوشانی ، ثبت و چاپ میشد؛ آنهایی که تمام مدت اسارت را صبر و مقاومت کردند، آنهایی که پس از سالها اسارت ، به امید دیدن خانواده هایشان ،به مجاهدین خلق پیوستند اما جور دیگر اسیر شدند، آنهایی که در اسارت به روشهای مختلف به شهادت رسیدند و ... .
چندین سال پیش، در اتوبوسی که به طرف تهران میرفت، با فردی به فامیلی « پاشازاده» همسفر بودم. پرسید : متولد چه سالی هستی؟ گفتم: ۶۴؛ گفت: سال ۶۴ که پدرت از تولد تو شاد و شنگول و خوشحال بوده من در عراق گرفتار اسارت و بدبختیهایی آن بودم... .
الْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ
حبیب سهرابی
بیجار گروس
۱۷ مهر ۱۴۰۰
@habib.sohrabi_bijar
www.habibsohrabi.blog.ir
http://habibsohrabi.blog.ir/post/150