کتاب تفسیر نسیم حیات جلد ۷
نام کتاب: نسیم حیات ( تفسیر قرآن کریم ) جلد ۷
نویسنده: ابوالفضل بهرام پور
نوبت و تاریخ چاپ: اول، ۱۳۸۹
ناشر : آوای قرآن
تعداد صفحات: ۸۶۰ صفحه.
اندازهی صفحات: وزیری
عکس: ندارد
شابک: ISBN: 978-964-2599-36-3
* تاریخ ورود به کتابخانهی شخصی: متعلق به کتابخانه مسجد جامع شهر بیجار
* تاریخ مطالعه: مطالعهی اول از عصر روز یکشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ تا عصر روز جمعه ۱۸ فروردین ۱۴۰۲
* معرفی و بررسی:
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِیمِ
این جلد از کتاب شامل تفسیر سورههای غافر ، فصلت، شوری، زخرف ، دخان، جاثیه، احقاف ، محمد ‹صَلَّاللّٰهُعَلَیْهِوَآلِه›، فتح، حجرات، ق ، ذاریات، طور ، نجم ، قمر، الرحمن، واقعه میباشد.
از سورهی زخرف شروع به خواندن کردم که همزمان با خواندن قرآن کریم به خط هادی اشرفی باشد. جلد ۵ کتاب را که پس بردم دیدم که روی در کتابخانه قفلی زدهاند و آن را به دفتر هیئت تبدیل کردهاند و در نتیجه از ادامهی خواندن تفسیر جا ماندم. دیروز شنبه ۱۵ دی که اولین روز اعتکاف بود هنگام اذان ظهر به مسجد رفتم و کتاب جنگ در بوسنی و هرزگوین را پس بردم و دیدم که درِ کتابخانه باز است و این جلد از تفسیر را آوردم . الْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ. دلم برای خواندن تفسیر تنگ شده بود. حتماً حتماً برای یکبار هم که شده ، تفسیر قرآن را بخوانید، این تفسیر ‹ نسیم حیات › به دلم چسبید. الْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ.
+ قرآن حکیم است یعنی چه؟ نسبت دادن حکیم به قرآن جای بسی تأمل است. حکیم معمولاً به موجود صاحب عقل اطلاق میشود در حالی که قرآن یک کتاب است؛ یعنی کلام و سخن است نه مُتکلم [= سخن گوینده ]. یعنی آیا قرآن با ما انسانها همانند یک فرد زندهی حکیم سخن میگوید؟ پاسخ آری است؛ زیرا قرآن زنده است ... ( ص ۲۵۵ تفسیر سوره زخرف )
+ ... انسان آنگونه که مارکسها و سارترها خیال میکنند به خود وانهاده نشده و بی سرنوشت نیست بلکه او ، به امر خدا، سخت تحت نظر و مراقبت شدید عناصر ذیشعورِ عالَم از قبیل فرشتگان قرار دارد . ( تفسیر آیه ۱۶ سوره ق ).
+ در دنیا خوب و بد یکجا و در یک شهر و یک کوچه زندگی میکنند، ما در دنیا یکروز سرحال و خوشحالیم و یکروز غمگین.
در امور معنوی گاهی بسط است و گاهی قبض ، گاهی صفای باطن و گاهی قساوت و خاموشی دل ، بنابراین صدق خالص در دنیا وجود ندارد. ... از این رو میتوان گفت:
دنیا [ جایگاه ] صدق و کذب
جهنم جایگاه کذب و بدبختی خالص
و بهشت جایگاه صدق خالص است.
باز هم از فرد یا افرادی که این تفسیر قرآن را به مسجد جامع شهر بیجار تقدیم کردهاند ، به نوبهی خودم تشڪر میڪنم و امیدوارم عاقبت به خیر شوید. انشاءالله.
( عکس بالا : مسجد جامع شهر بیجار ، اسفند ۱۴۰۱، عکس پانوراما)
الْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ
حبیب سهرابی
بیجار گروس
۱۸ فروردین ۱۴۰۲
35°52′39″N 47°35′58″E 1873.9m
@habibsohrabi_bijar
www.habibsohrabi.blog.ir
http://habibsohrabi.blog.ir/post/235