کتاب تیمسار شاهنشاهی در خدمت کا.گ.ب
نام کتاب : تیمسار شاهنشاهی در خدمت کا.گ.ب
نویسنده: خسرو معتضد
نوبت و تاریخ چاپ: چاپ اول ، پاییز ۱۳۸۶
ناشر: نشر البرز ، تهران
تعداد صفحات: ۸۷۲ صفحه.
اندازهی صفحات:
عکس: دارد
شابک: ۹۶۴۴۲۵۳۳۲ | ISBN: 964-442-533-2
* تاریخ ورود به کتابخانهی شخصی: خرید اینترنتی در تاریخ ۹۸/۰۵/۲۲ - تحویل در تاریخ ۹۸/۰۵/۲۶ ( با هزینهی پست ۲۷۵۰۰ - پرداخت هزینه به صورت کارت به کارت )
* تاریخ مطالعه: مطالعهی اول از دوشنبه ۹۸/۱۲/۱۲ (۱۹:۰۱) تا جمعه ۹۸/۱۲/۲۴ (۱۹:۴۶)
* معرفی و بررسی :
بسم الله الرحمن الرحیم
این کتاب سرگذشت سرلشکر احمد مقربی، از تیمساران ارتش حکومت شاهنشاهی که جاسوس شوروی از آب درآمد میباشد. البته علاوه بر سرگذشت مقربی ، به طور مختصر به زندگی و نام بسیاری از جاسوسان شناخته شدهی تاریخ معاصر ایران و جهان اشاره میکند به همین دلیل کتابی حاوی اطلاعات مفید و فراوان از دنیای جاسوسی و اطلاعات دیگر میباشد.
جذابیت این کتاب ۸۷۲ صفحهایی به حدی بود که آنرا در دوازده روز خواندم و تعداد صفحات خستهکننده و آزار دهنده نبود.
اسم مقربی را برای اولین بار در حدود سالهای ۸۳-۸۴ و در یک کلاس آموزشی در پارکینگ یا طبقهی همکف آپارتمانی در شهر تهران شنیدم و بسیار علاقمند بودم تا ماجرای آنرا به طور کامل بدانم و بعد از سالها به این کتاب رسیدم.
وقتی در جستجوی فیلم و مستندی در مورد ماجرای مقربی بودم به فیلمی سینمایی رسیدم که در حدود سال ۱۳۵۷ و قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و به سفارش ساواک ساخته شده که انشاءالله هر وقت به اینترنت پر سرعت دسترسی داشتم آن را در آپارات بارگذاری میکنم .
+ سرلشکر مقربی کسی بود که علاوه بر اینکه مورد اعتماد شاه بود، امریکاییها به او اعتماد کامل داشتند و جالب اینکه در دو دورهی زمانی و بیش از دهسال برای شوروی جاسوسی کرد اما نه ضد اطلاعات ارتش شاهنشاهی و نه شهربانی و نه ساواک و نه حتی سیا نتوانست به جاسوس بودن او شک کنند.
+ تاریخ دستگیری مقربی: ۱۳۵۶/۰۶/۱۵ تاریخ اعدام: بامداد یکشنبه ۱۳۵۶/۱۰/۰۴
+ در کتاب خواندم که مقربی برای نجات از اعدام یک مصاحبه یا اعتراف تلویزیونی داشته که البته شاه اجازهی پخش آنرا نداده بود ، ای کاش میشد به این فیلم دسترسی پیدا کرد و حرفها و اعترافات این جاسوس شوروی را شنید.
+ فیلمهای سینمایی سیانور و پل جاسوسان
+ مختصری از مطالبی که در کتاب آمده است : نحوهی لو رفتن مقربی - نحوهی کشیده شدن مقربی به جاسوسی - بررسی وضعیت ارتش در دورهی شاه - بررسی وضعیت خرید اسلحه و امکانات نظامی از امریکا و شوروی و پورسانتهایی که افراد حکومتی و خارجیها از این راه بدست میآوردند - ماجرای آلیسا بازنا جاسوس آلمان نازی در ترکیه - ماجرای شنود علایم مورس توسط کوهنوردی ارتشی به نام محمود عرب در قلهی سبلان - ماجرای جاسیموف، خلبان روسی که نقش عمدهایی در لو رفتن مقربی داشت و سرنوشتش تا امروز مجهول مانده است - ماجرای سورژ و مطالب بسیار دیگر.
+ یکی از نکات زیبا و جالب در مورد کتاب اینکه: نویسنده در مورد برخی از مطالب کتاب که مربوط به ایران است با افراد آگاه و افرادی که در آن ماجرا نقش و یا حضور داشتهاند گفتگو کرده که برایم جالب بود.
+ در ص ۷۵۳ به " فهرست اعلام و اصطلاحات " اشاره شده است اما در هیچ جای کتاب ، چنین فهرستی وجود ندارد و برایم عجیب بود که کتابی به این مهمی و زیبایی و اصطلاحات فراوان، چنین فهرستی ندارد. برای فهمیدن برخی مطالب نیاز به مقداری اطلاعات جانبی و عمومی است.
+ این کتاب هم به رسم بیشتر کتابهای پرحجم دارای برخی اشکالات علامتگذاری و افتادگی برخی حروف و ... میباشد.
ای کاش سرلشکر مقربی را وادار میکردند یا فرصت میدادند که خاطراتش را مینوشت که بدون شک خاطراتی خواندنی و جالب میشد.
+ مختصری از کتاب به صورت صوتی:
الحمدلله
حبیب سهرابی
بیجار گروس
۹۸/۱۲/۲۴
روزهای شیوع کرونا ویروس
www.habibsohrabi.blog.ir
http://habibsohrabi.blog.ir/post/81