کتاب « مرا ببخش مادر » خاطرات دکتر علی طاهرزاده از سال های اسارت در شوروی
نام کتاب : مرا ببخش مادر ( خاطرات دکتر علی طاهرزاده از سالهای اسارت در شوروی )
FORGIVE ME MOTHER ( DR. Ali Taherzadeh's memoirs of the years of Captivity in the SOVIET )
تحقیق و تدوین: علی درازی
BY: Ali Derazi
ناشر: سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوریاسلامیایران ( نشانی : تهران ، بزرگراه شهید حقانی (غرب به شرق) ، بعد از ایستگاه مترو ، بلوار کتابخانه ملی ؛ تلفن فروشگاه: ۸۱۶۲۳۳۱۵ - ۸۱۶۲۳۲۷۷ ؛ دورنگار: ۸۱۶۲۳۳۰۱ ؛ وبگاه: www.nlai.ir ؛ پست الکترونیک انتشارات : Publication@nlai.ir )
تاریخ چاپ: چاپ اول ۱۳۹۴
تعداد صفحات : ۲۲۳ صفحه + مصور
شابک : ۹۷۸۹۶۴۴۴۶۴۱۴۰
* تاریخ ورود به کتابخانه شخصی : خرید از سایت اینترنتی « شهر کتاب آنلاین » ؛ تاریخ خرید: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ ؛ تاریخ تحویل: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷
* معرفی و بررسی :
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِیمِ
این کتاب شامل خاطرات دکتر علی طاهرزاده از کودکی و نوجوانی در ایران تا پناهندگی و فرار به کشور شوروی سابق و اسارت و زندانی شدن در آنجا و در نهایت بازگشت به ایران در زمان رژیم پهلوی میباشد.
کتاب از نظر تایپ ، تقریبا پُر از غلطهای تایپی است، یعنی به طور تقریبی در هر صفحه یک غلط تایپی وجود دارد و در بعضی صفحات تا سه غلط تایپی وجود دارد.
تعدادی از خاطرات تعریف شده هم قابل فهم برای من نبود و به عبارت دیگر فهمیدن خاطرهی تعریف شده سخت بود مثل ۱۳۸ و ۱۵۸ که با توجه به توضیحات آقای درازی در صفحات ۱۱ تا ۱۴ کتاب ، نباید چنین نامفهومی در مطالب کتاب به وجود میآمد.
با وجود این ، خواندن این کتاب که شامل خاطرات یک ایرانی در سرزمین شوروی سابق میباشد برای کسانی که به دنبال بهشت در سرزمینهای بیگانه هستند خالی از لطف نیست.
روزگاری شوروی را بهشت کارگران و زحمتکشان جهان میدانستند اما بعد از فروپاشی مشخص شد که آنجا هم نه بهشت حقیقی بلکه سراب بوده است. در آن زمان ، بودند کسانیکه از سراسر جهان برای رفتن به این بهشت، خانواده و وطن خود را ترک کردند و دیگر نه رنگ وطن را به چشم دیدند و نه خانواده را؛ یا در اردوگاههای کار اجباری مُردند و یا تا زمان مرگشان هم اجازهی خروج از شوروی را نداشتند و یا بعد از مرگ عزیزانشان از شوروی خارج شدند. نویسندهی این کتاب زمانی به ایران بر میگردد که مادرش دیگر در دنیای خاکی نیست...
طبق مطالب کتاب ، نویسنده تا زمان مرگ ازدواج نکرده بود اما در قسمت تصاویر آخر کتاب ، در زیر اولین عکس، نوشته شده که « دکتر طاهرزاده یکسال بعد از ازدواج - ایران ۱۳۴۹ » و در عکس پایین صفحه تصویری از نویسنده چاپ شده که مربوط به سال ۳۲در شوروی است که این اختلاف متن و تاریخ جای تعجب دارد که انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی چگونه چنین کتابی با این همه اشتباهات تایپی و ایجاد سردرگمی برای خواننده را، چاپ کرده است.
به هر حال خواندن این کتاب را به همهی کسانی که در حال حاضر ، بهشت را در امریکا جستجو میکنند توصیه میکنم تا از سرگذشت بهشتجویان شوروی ، درس عبرت بگیرند چرا که بدون هیچ شکی تاریخ در حال تکرار است... فقط اسم ها فرق میکند: کمونیست، امپریالیست، ...
دستگاه تبلیغات شوروی با شستشوی مغزی نوجوانان و جوانان، آنها را و نسلهای بعدشان را به بیراههی کمونیست کشید ، امروزه هم دستگاه تبلیغات امپریالیست و سرمایهداری به خصوص آمریکا ، در حال شستشوی مغزی است؛ به رفتار و تفکر کودکان و نوجوانان و بزرگسالانی که ماهواره را همنشین خود انتخاب کردهاند کمی دقت کنید ! و به نسلهای بعدشان هم کمی فکر کنید !
حبیب سهرابی
بیجار گروس
۱۲ تیر ۱۳۹۶
* تاریخ اولین مطالعه: شروع:یکشنبه ۹۷/۰۳/۲۷ (۱۸:۰۷) - پایان : سهشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ (۲۳:۰۹)