کتاب کشمیر ، خشونت ، رادیکالیسم
نام کتاب : کشمیر ، خشونت ، رادیکالیسم
نویسنده: سعید جمشیدی
نوبت و تاریخ چاپ: چاپ اول ، ۱۳۹۲
ناشر: نشر هورمزد
تعداد صفحات: ۲۰۰ صفحه.
اندازهی صفحات: ۲۱×۱۴/۵
عکس: ندارد
شابک: ۹۷۸۶۰۰۵۳۶۱۸۹۶ | ISBN: 978-600-5361-89-6
* تاریخ ورود به کتابخانهی شخصی: قبل از ظهر شنبه ۱۳۹۸/۰۴/۱۵ خرید از نمایشگاه کتاب در مجتمع امیرنظام گروسی شهر بیجار
* تاریخ مطالعه: مطالعهی اول از سهشنبه ۹۸/۰۹/۲۶ (۱۲:۳۲ بامداد) تا یکشنبه ۹۸/۱۲/۲۵ (۱۳:۳۰)
* معرفی و بررسی :
بسم الله الرحمن الرحیم
این کتاب به طور جامع به بررسی موضوع کشمیر میپردازد. البته اسم این منطقه " جامو و کشمیر " است که در بین سه کشور چین ، هند ، پاکستان واقع شده است.
ماجرای کشمیر از سال ۱۹۴۷ م. آغاز شد. شبهقارهی هند ، مستعمرهی انگستان بود که در همین سال از استعمار رهایی یافت و به دلایل دینی به دو کشور هندوستان شامل هندوها ( یا اکثریت هندوها ) و پاکستان شامل مسلمانها ، تقسیم شد ; وضعیت منطقه/ ایالت / استان کشمیر و چند منطقهی دیگر در این بین لاینحل باقی ماند که باعث بحران و درگیری بین هند و پاکستان شد که تاکنون هم باقی مانده است و این موضوع، جنوب آسیا را دچار بحران کرده که از جمله سبز شدن گروههای تروریستی مذهبی توسط پاکستان و اذیت و آزار و کشتار مسلمانان توسط هندوستان و تولید تسلیحات هستهای توسط دو کشور میباشد. همچنین از آن تاریخ تا الان قرار بوده در کشمیر ، همهپرسی انجام شود که به دلیل مخالفت هند ، تا اکنون انجام نشده است.
+ یکی از دلایل مخالفت هند با همهپرسی در کشمیر، وجود اکثریت مسلمانان در کشمیر است. به همین دلیل هند برای اینکه اگر روزی همهپرسی شود و نتیجهی آن به نفعش باشد اقدام به کوچ اجباری مسلمانان منطقه و تشویق هندوها برای مهاجرت به کشمیر نموده تا جمعیت هندوها در مقابل مسلمانان که ساکنان اصلی این منطقه هستند بیشتر شود.
+ مختصری از کشتار مسلمانان این منطقه: اولین کشتار مسلمانان در کشمیر در ۱۵ آگوست ۱۹۴۷ در دیدار با مهاراجهی کشمیر و به دست سربازان دواگرا انجام شد - کشتار ۴ هزار مسلمان توسط داوطلبان RSS و سیکها در شهر جامو - کشتار ۷ هزار مسلمان زن و مرد و کودک توسط سیکها و داوگرا و ربودن صدها دختر ، در حالی که توسط یکی از قضات عالی هندوستان به آنان امان داده شده بود تا به پاکستان مهاجرت کنند ... .
+ یکی از موضوعات مهمی که در این کتاب با آن آشنا شدم این است که بحران کشمیر موجب به وجود آمدن گروههای تروریستی و تندرو مذهبی با تفکر وهابیان عربستان شده است که البته با توجه به اینکه ایران با پاکستان هممرز است لذا از ضرر و آسیب این گروهها بیبهره نبوده است. حکومت پاکستان یکی از عوامل به وجود آمدن این گروهها و تغذیهی فکری و تسلیحاتی آنهاست ( با توجه به مطالب کتاب میتوان گفت که حکومت پاکستان مهمترین عامل بوده و هست ).
+ بررسی نحوه و دلایل نفوذ وهابیت و قدرت گرفتن آن و زبان عربی در پاکستان
+ جایگزینی زبان عربی به جای زبان فارسی در پاکستان.
+ بررسی اقدامات سازمان ملل در مسئلهی کشمیر.
+ آشنایی با معنی واقعی جهاد در اسلام .
+ بررسی گروههای جهادی در پاکستان.
+ مستندهایی که در مورد کشمیر دیدهام: انشاءاله کشمیر ; به پشت تابلو نگاه کن.
+ فهرست مطالب: مقدمه - استراتژی مادون متعارف - جهاد - اهداف جهاد در اسلام - جهاد براز خاموش کردن فتنهها - جهاد دفاعی - جهاد برای حمایت از مظلومان - قاعده نفی سبیل - رادیکالیسم - تروریسم - گونهشناسی تروریسم - گرایش به اسلامگرایی سلفی و سنتهای وهابی- مواضع هند درباره حاکمیت بر کشمیر - مواضع مردم و نخبگان کشمیری - استراتژی بدیل - آزمایشگاه هستهای هند و پاکستان - شکلگیری هستههای مقاومت در کشمیر - عوامل انگیزشی استراتژی مادون متعارف- وهابیت در پاکستان - سلفیسم - بنیادگرایی - دیوبندیسم - بریلویه - بزرگان بریلویه - عقاید بریلویه - ناسیونالیسم - پارادوکس سیاسی پاکستان - استراتژی دفاع پیش دستانه- نتیجهگیری -پیشنهادات - فهرست منابع.
+ یکی از نقاط ضعف کتاب، نداشتن" نقشه " است که درک مطالب را برای افراد ناآشنا به وضعیت جرافیایی منطقهی مورد نظر سخت میکند; همچنین نداشتن هیچ عکسی و مشکلات تایپی هم از نقاط ضعف کتاب است.
+ همچنین دیدن مستند فرزندان شب و فعالیت تندروها در پاکستان مناسب با این کتاب است.
مطالعهی این کتاب همزمان با روزهایی شد که دولت هند همچون گذشته بر مسلمانان کشمیر سخت گرفته و به تازگی هم از اعطای حقوق شهروندی به مسلمان هند خودداری میکند!.
لعنة الله علی الظالمین
حبیب سهرابی
بیجار گروس
۹۸/۱۲/۲۵
روزهای شیوع کرونا
www.habibsohrabi.blog.ir
http://habibsohrabi.blog.ir/post/82